2013. júl 19.

Az RMDSZ pontosított közleménye a Szent László Napok levédetésének ügyében

írta: pavtsi
Az RMDSZ pontosított közleménye a Szent László Napok levédetésének ügyében

Meglehetősen nagy értetlenséget váltott ki a Szent László Napok levédetésének ügye. Pedig Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke hét pontos közleményében szögezte le a lehető legegyértelműbben az RMDSZ álláspontját. Ezek után mi értetlenkedünk, hogy még mindig vannak váradi és nem váradi magyar polgárok, akik értetlenkednek azon, hogy az RMDSZ miképp vetemedhetett arra, hogy másoknak a rendezvényét lenyúlja?! Annak érdekében, hogy az értetlenkedők tisztábban lássanak, valamint annak érdekében, hogy a Bihar megyei RMDSZ üzenete a lehető legpontosabb formában eljusson a szavazópolgárokhoz, hermeneutikai vizsgálatnak vetettük alá  az említett közleményt, amelyet az alábbiakban közlünk. (Ja, és a dokumentumot bárki, az RMDSZ is, szabadon felhasználhatja)

A Bihar Megyei RMDSZ Szándékait és Üzeneteit Dekódóló Bizottság nevében:

Papoló Blogoló, elnök, ügyvezető elnök, titkár, könyvelő, tag

 

 

 logó.jpg

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete még egyértelműbben kijelenti:

1. Szent László király kultuszának első számú ápolója a Bihar Megyei RMDSZ-nek kellő mértékben kiszolgáltatott, annak lekötelezett Nagyváradi Római Katolikus egyházmegye.

2. Az RMDSZ a védjegy levédési döntését megelőzően sokirányú belső és külső konzultációt végzett arról, hogyan kellene ellehetetleníteni a Szent László Napokat, és úgy döntött, hogy a védjegykérelmet elkészíti, és a sikeres folyamodványt követően azt az első pontban leirt erkölcsi és elvi szempontok alapján a Nagyváradi Római Katolikus egyházmegye részére ingyenesen átadja. Erről a szándékunkról az érintetteket tájékoztattuk.

3. Minimum csúsztatás az, hogy politikamentessé szánták a rendezvényt és a kezdeményezést, hisz például tiltakozó közleményüket is pártaláírás kíséretében küldték ki. És mi kötelességünknek érezzük, egyben örülünk is annak, hogy politikai háborúra használhatjuk fel a Szent László Napokat.

4. A szentek tiszteletéről bárki beszélhet, kivéve Tőkés Lászlót.

5. Az RMDSZ nem szándékozott, nem szándékszik semmilyen olyan rendezvényt szervezni, amelyet történelmi egyházaink saját feladatnak tekintenek. Az egyházak pedig azt tekintik saját feladatuknak, amit az RMDSZ számukra megszab. Ezt a minimális értékrendet valljuk, de nem ajánljuk másoknak is, főként nem politikai ellenfeleinknek.

6.A Szent László Napok logóját, vizuális elemeit, szlogenjét azért loptuk el, mert az EMNP is kampányolt a tavalyi parlamenti választásokon. És szerintünk ez erkölcstelen.

7. Az, hogy jóval a rendezvények után akarták levédeni a védjegyet, az sok mindent elárul a szervezőkről. Akik nem tudják, hogy minden hájjal megkent tolvajok vagyunk, akik elől értékeiket hermetikusan el kell zárniuk, azok politikailag pancserek, és magukra vessenek. E megállapítás után a továbbiakban részünkről minden vitát erről a kérdésről lezártnak tekintünk.

Szólj hozzá

közlemény RMDSZ EMNP Szent László Napok Szabó Ödön